Vahingon sattuessa voit ottaa suoraan yhteyttä meihin. Hoidamme kaikki vahinkoon liittyvät asiat puolestasi, sinun täytyy ainoastaan tehdä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöösi sattuneesta vahingosta. Henkilökuntamme auttaa sinua mielellään myös vahinkoilmoituksen täyttämisessä.

Näin toimit vahingon sattuessa:

 • Muista rauhallisuus.
  Vahinkoja sattuu ja rauhallisella, määrätietoisella toiminnalla vahingon selvittely onnistuu parhaiten.

 • Kun vastapuoli on syyllinen, huolehdi siitä, että vastapuoli tekee vahinkoilmoituksen omaan vakuutusyhtiöönsä. Jos mahdollista, vahinkoilmoitus kannattaa tehdä jo heti vahinkopaikalla. Pyydä kopio vahinkoilmoituksesta tai merkitse muistiin vastapuolen kuljettajan ja auton tiedot, vakuutusyhtiö sekä mahdollisten todistajien yhteystiedot.

 • Jos olet itse vahingon aiheuttaja, tee vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöösi. Monissa vakuutusyhtiössä vahinkoilmoituksen tekeminen onnistuu puhelimitse soittamalla tai täyttämällä lomake vakuutusyhtiön verkkosivuilla. Voit myös täyttää vahinkoilmoituksen korjaamollamme samalla kun tuot autosi korjattavaksi.

 • Vähänkin epäselvässä tai kiistanalaisessa vahingossa pyydä poliisi paikalle.

 • Varkaus- tai ilkivaltavahingoissa tee ensimmäiseksi rikosilmoitus poliisille. Tee myös vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöösi. Lähetä
  rikosilmoituksen kopio vahinkoilmoituksen liitteeksi.

 • Ota yhteyttä autokorjaamoon ja sovi korjausaika. Tarkastamme auton vahingot ja teemme kustannuslaskelman, jonka lähetämme vakuutusyhtiölle hyväksyttäväksi. Autoa ei tarvitse erikseen käyttää vahinkotarkastajan luona, jollet välttämättä halua.

 • Korjauksen ajaksi on mahdollista vuokrata sijaisauto. Riippuen vakuutuksesta vakuutusyhtiö korvaa omaa autoa vastaavan kokoisen sijaisauton päivä- ja km-veloitukset (ei polttoainekustannuksia). Vuokrausluvan hankkiminen on hyvä hoitaa kuntoon ennen auton vuokrausta, sillä vakuutusyhtiön evätessä korvauksen on autonvuokraaja vastuussa vuokrakuluista täysimääräisesti.

 • Vuokrausluvan saamiseksi tulee täyttää käyttötarveselvitys ja toimittaa se vakuutusyhtiöön. Meiltä saa käyttötarveselvityslomakkeita ja autamme mielellämme sen täyttämisessä.