Auton korikorjaus

Auton korikorjaus

Joskus autoihin saattaa tulla pienempiä kolhuja tai suurempia kolarivaurioita varovaisesta ajokäyttäytymisestä huolimatta. Laadukkaalla ja ammattitaitoisella korikorjauksella auton saa korjattua entiselle tasolle, auton arvon säilyttäen. Kolarin sattuessa on tärkeä muistaa tehdä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiölle vaurioiden laajuudesta. Korjaamo tekee kustannusarvion vaurioista ja lähettää sen vakuutusyhtiöön ennen korjaustoimenpiteitä. Vakuutusyhtiön hyväksyttyä korjauskustannuslaskelman, voi auton korjaus alkaa. Vakuutusyhtiöt usein suosittelevat hyvin vahvasti korikorjaukseen jotain tiettyä kumppanikorjaamoa, mutta todellisuudessa voit itse täysin valita sen autokorjaamon, missä haluat autosi korjattavan.

Mitä minun tulee ottaa huomioon korikorjauspalvelua valittaessa?

Auto kannattaa viedä korjattavaksi laadukkaaseen ja luotettavaan autokorjaamoon. Korikorjaukset vaativat ammattitaitoa sekä oikeanlaisia laitteita ja ohjelmistoja, jotta autosta saadaan turvallinen ja kestävä jatkokäyttöä varten. Korikorjaus on tärkeä tehdä auton tehdasohjeiden mukaisesti, jotta kaikki tehdään oikein juuri auton merkki ja malli huomioon ottaen sekä mahdollinen tehdastakuu säilyttäen. Lopputulokseen vaikuttaa myös se, että korikorjaukseen käytetään autonvalmistajan alkuperäisiä osia.

Mitä korikorjauksessa tehdään?

Ensin autosta poistetaan vaurioituneet osat ja tarkastetaan auton kunto huolellisesti kauttaaltaan. Jotkut osat voidaan korjata, kun taas toiset osat joudutaan vaihtamaan kokonaan uusiin. Lopputulokseen vaikuttaa moitteettoman korin ulkonäön lisäksi rakenteiden istuvuus. Istuvuus on oleellinen ja tärkeä osa korikorjausta, jotta törmäysvyöhykkeessä olevat osat saadaan kiinnitettyä riittävän hyvin takaisin paikoilleen. Jokainen työvaihe tulee tehdä huolellisesti, jotta auto saadaan vaurioita edeltävään kuntoon sekä palvelemaan käyttäjäänsä jatkossa kestävästi ja turvallisesti.

Maalaaminen on myös oleellinen osa laadukasta korikorjausta. Palveluntuottajaa valittaessa kannattaa selvittää myös paikan maalausvalmiudet. Oikea maalisävy valitaan auton ehjistä osista ja oikean maalisävyn takaamiseksi voidaan käyttää esimerkiksi Spektrofotometriä. Laadukkaan lopputuloksen saamiseksi tarvitaan ammattitaitoa sekä oikeanlaisia työvälineitä.

Autoon tulleet vauriot ovat aina ikäviä yllätyksiä käyttäjälleen. Kokeneet ja ammattitaitoiset korikorjaamot tekevät asioinnista asiakkailleen mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Auto korjataan vaurioita edeltävään kuntoon, jotta se tarjoaa kestäviä ajokilometrejä myös tulevaisuudessa.

Jaa