Säännöllinen moottoriöljyn vaihtaminen pidentää autosi käyttöikää

Säännöllinen moottoriöljyn vaihtaminen pidentää autosi käyttöikää

Moottoriöljyn vaihto on yksi tärkeimmistä auton huoltotoimenpiteistä, jota ei kannata laiminlyödä. Säännöllinen moottoriöljyn vaihto pidentää autosi käyttöikää huomattavasti. Sen avulla voit myös säästää suuria summia rahaa, kun autosi moottori pysyy hyvässä kunnossa. Tässä blogissa käymme läpi syitä, miksi moottoriöljyn vaihto on niin tärkeää autollesi.

Kuinka usein moottoriöljyt tulee vaihtaa?

Vaihtoväliin vaikuttavat monet eri asiat, kuten sääolosuhteet, auton merkki ja malli sekä ajotottumukset. Moottoriöljy on tärkeä vaihtaa aina autonvalmistajan ohjeiden mukaisesti. Vaihtoväli voi olla esimerkiksi yksi vuosi tai tietty kilometrimäärä. Mitään yhtä oikeaa vastausta tähän ei siis ole, koska ajotottumukset ja -olosuhteet vaihtelevat paljon autoilijoiden välillä. On kuitenkin tärkeä huomioida se, että moottoriöljyt kannattaa vaihtaa ennemmin liian usein, kuin liian harvoin. Jos epäröit, kaipaako autosi moottoriöljyn vaihtoa, voit kääntyä meidän puoleen.

Miksi moottoriöljyt pitää vaihtaa säännöllisesti?

Yksinkertaisuudessaan siitä syystä, että ilman riittävää määrää oikeanlaista öljyä, moottori menee huonoon kuntoon eikä toimi enää optimaalisesti. Pitkittynyt moottoriöljyn vaihtoväli voi aiheuttaa moottorin osien ennenaikaista kulumista ja rikkoutumista, joista voi koitua isoja ja kalliita remontteja.

Moottoriöljyn tehtävä on pitää moottorin osat voideltuina ja vähentää kitkaa moottorin eri osien välillä. Mitä enemmän kitkaa syntyy, sitä enemmän moottori lämpenee ajon aikana. Jokaiseen automerkkiin ja -malliin on omat ohjeet mitä moottoriöljyä tulee käyttää. Autonvalmistajan ohjeita noudattamalla voi varmistua siitä, että öljy täyttää juuri kyseisen moottorin edellyttämät vaatimukset. On tärkeä myös huomioida, että moottorin takuu edellyttää säännöllisen moottoriöljyn vaihdon ja oikeanlaisen moottoriöljyn käytön.

Moottoriöljyyn voi ajan myötä kertyä muun muassa palamisjäämiä ja muita epäpuhtauksia, jotka heikentävät öljyn laatua. Öljynsuodattimen tehtävä on kerätä öljyn joukkoon kertynyttä likaa itseensä. Öljynsuodatin ei pysty keräämään likaa määräänsä enempää, joten suodattimen vaihto kannattaa suorittaa aina öljynvaihdon yhteydessä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että moottoriöljyn vaihto on paljon enemmän kuin pelkkä huoltotoimenpide. Se on investointi autosi pitkäikäisyyteen, suorituskykyyn ja turvallisuuteen. Meillä Autohuolto Lahtisella on vuosikymmenten kokemus moottoriöljyjen vaihtamisesta. Käytämme laadukkaita, autonvalmistajien ohjeiden mukaisia moottoriöljyjä ja varmistamme aina juuri sinun autoosi sopivan öljyn valinnan. Huolehdimme myös vanhan öljyn hävittämisestä ympäristöystävällisesti ja vastuullisesti. Jos kaipaat moottoriöljyn vaihtoa autollesi, ota yhteyttä!

Jaa