Peltivaurioiden korjausta ei kannata pitkittää

Peltivaurioiden korjausta ei kannata pitkittää

Kolari, voimakas raekuuro, kolhiintuminen parkkipaikalla, törmäys tolppaan… Autoihin voi syntyä peltivaurioita monista eri syistä. Kolhujen syntyminen on aina harmillista, kun niiden korjauksesta koituu lisää vaivaa ja kuluja. Peltivauriot kannattaa kuitenkin korjata pikimmiten kuntoon, jotta vahingot eivät pääse laajenemaan ja tämän myötä myös kustannukset nousemaan. Kerromme tässä blogissa tarkemmin peltivaurioiden korjauksesta.

Miksi peltivaurioiden korjaaminen on tärkeää?

Pieni peltivaurio saattaa tuntua mitättömältä kosmeettiselta haitalta, mikä ei vaikuta ajamiseen millään tavalla. Tästä syystä osa autoilijoista saattaa jättää peltivauriot korjaamatta pitkäksikin aikaa. Peltivauriot voivat kuitenkin vaikuttaa ajoturvallisuuteen, auton jälleenmyyntiarvoon sekä aiheuttaa suurempia vaurioita korjaamattomina.

Ensinnäkin autojen pelti- ja runkorakenne ovat suunniteltu suojaamaan matkustajiaan törmäyksen sattuessa. Jos pelti on vaurioitunut, se voi heikentää auton rakennetta ja vähentää sen kykyä suojata matkustajia onnettomuustilanteissa.

Toiseksi, peltivauriot voivat altistaa auton ruostumiselle. Maalin vaurioituminen ja peltipintojen altistuminen kosteudelle voivat käynnistää ruostumisen, joka voi levitä nopeasti auton rakenteisiin. Ruosteen korjaaminen voi olla erittäin kallista ja hankalaa verrattuna alkuperäisen peltivaurion korjaukseen.

Korjaamatta jäänyt peltivaurio heikentää myös auton jälleenmyyntiarvoa. Kolhut ja naarmut pellissä kiinnittävät ostajan huomion ja voivat herättää epäluottamusta auton kunnossapitoa kohtaan. Kolhujen myötä auton jälleenmyyntiarvo voi laskea ja myyntiaika pidentyä. Pitämällä auton kunnossa ja korjaamalla vauriot, auto palvelee käyttäjäänsä pidempään parhaalla mahdollisella tavalla.

Pienet peltivauriot kuntoon PDR-menetelmällä

Mitä PDR-menetelmä tarkoittaa? PDR-lyhenne tulee sanoista Paintless Dent Repair. Menetelmällä voidaan korjata pienet peltivauriot, joissa auton maalipinta ei ole vaurioitunut ja vauriot sijaitsevat sellaisessa paikassa mikä voidaan käsitellä PDR-menetelmään tarkoitetuilla erikoistyökaluilla. Tässä muutama PDR-menetelmän hyöty:

  1. Säästää aikaa ja rahaa. Kolhujen korjaaminen PDR-menetelmällä on huomattavasti nopeampaa ja kustannustehokkaampaa verrattuna korjaukseen, joka vaatii pellin vaihtoa ja uudelleen maalausta.
  2. Auton maalipinta säilyy koskemattomana. Tämän myötä menetelmä on myös ympäristöystävällinen, kun vältytään uudelleen maalaukselta.

PDR-menetelmän käyttö vaatii siihen erikoistunutta ammattitaitoa sekä oikeanlaista välineistöä. Kokenut autokorjaamo osaa arvioida voiko peltivaurion korjata PDR-menetelmällä vai vaatiiko vahingon laajuus perinteisen peltikorjauksen.

Peltivauriot kuntoon ammattitaidolla

Peltivaurioiden korjaaminen voi olla monimutkaista, joka vaatii erityisosaamista. Siksi on suositeltavaa kääntyä ammattilaisten puoleen. Kokeneet autokorjaajat tietävät, miten vaurioitunut pelti saadaan korjattua parhaalla mahdollisella tavalla huomaamattoman ja kestävän lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Kuten sanottu, pienetkin peltivauriot voivat aiheuttaa suurempia ongelmia ajan saatossa. Pitkittynyt korjaukseen vienti voi lisätä myös kustannuksia huomattavasti. Meillä Autohuolto Lahtisella saat aina ammattitaitoista ja asiakkaan edun mukaista palvelua. Käytössämme ovat nykyaikaiset tekniikat ja välineet sekä kokenut henkilökunta. Hoidamme niin pienet kuin suuretkin peltivauriot kuntoon vankalla ammattitaidolla.

Jaa