Auton maalaus – näin se hoituu

Auton maalaus – näin se hoituu

Auton maalaus voi syystä tai toisesta tulla sinullekin ajankohtaiseksi. Suomen muuttuvat sääolosuhteet aiheuttavat osaltaan kulumista auton maalipintaan. Naarmuja tai kolhuja saattaa tulla auton maalipintaan kolarin tai muun törmäyksen aiheuttamana, jolloin auton maalaus tulee korikorjauksen yhteydessä kannattavaksi. Auton maalaus ammattitaitoisessa automaalaamossa takaa kestävän ja laadukkaan lopputuloksen.

Mitä auton korjausmaalaus tarkoittaa?

Kun autoon tulee peltivaurioita kolarin tai muun osuman seurauksena, tarvitsee autoon tehdä korikorjaus. Auton maalaus on oleellinen osa korikorjausta, jolla saadaan viimeisteltyä lopputulos.

Auton maalipinnan ollessa vaurioitunut peltiin saakka, tulee auton maalaus ajankohtaiseksi. Jos autoa ei maalauta vaurioista huolimatta, saattaa auto ruostua ja mennä huonoon kuntoon. Auton maalipinnan vaurioituneesta kohdasta ruoste voi päästä leviämään maalipinnan alle, joka voi aiheuttaa laajempaa ruosteen leviämistä. Kannattavaa on siis korjauttaa vaurioituneet maalipinnat mahdollisimman pian, jotta vältytään suuremmilta ja kalliimmilta remonteilta. Mitä pienemmät vauriot maalipinnassa ovat, sitä helpommin ne saadaan korjattua.

Auton ylimaalaus – kannattaako se?

Suurimmassa osassa tapauksia ei, sillä ylimaalaus on todella aikaa vievää ja kallista. Tästä on tärkeä mainita suoraan, sillä vain harvoin kustannus on auton omistajan odottamalla tasolla. Puhutaan nopeastikin vähintään useiden tuhansien eurojen kustannuksista, sillä ennen maalaustyön aloittamista tulee autoon tehdä mittavia purkutöitä. Samoin maalauksen jälkeen kasaaminen vie aikaa. Näistä ja lopulta auton omistajalle koituvista kustannuksista johtuen ylimaalaus ei useimmissa tapauksissa ole suhteessa auton arvoon kannattavaa. Poikkeuksena voidaan pitää kalliita autoja, joissa auton korkea arvo on riittävä peruste ylimaalaukselle. Minkä tahansa auton voi ylimaalata, mutta ennen päätöstä on hyvä ymmärtää siihen liittyvä työmäärä. Näissä tapauksissa kannattaa aina ensin konsultoida ammattilaista.

Auton ylimaalaus tarkoittaa sitä, että uusi maali- ja lakkapinta ruiskutetaan pohjatöiden jälkeen auton pinnalle. Ensin auton vanha maalipinta pohjustetaan ja korjataan uudelleen, jotta uuden maalin ja lakkapinnan ruiskutuksen jälkeen pinta on virheetön.

Auton maalaaminen luotettavassa autokorjaamossa

Auton maalauksessa käytetyt välineet, materiaalit ja tekniikat vaikuttavat paljon laadukkaaseen lopputulokseen. Oikean maalisävyn löytämiseen voi käyttää apuna esimerkiksi Spektrofotometriä, joka kopioi täsmälleen oikean sävyn ehjästä kohdasta maalipintaa.

Meillä Autohuolto T. Lahtisella on vankka kokemus autojen korjausmaalauksista. Olemme saaneet vuosien saatossa kiitosta laadukkaasta työnjäljestä. Meillä onnistuu niin henkilöautojen kuin pakettiautojenkin maalaaminen ja käytössämme ovat mm. ympäristöystävälliset Spies&Hecker -automaalituotteet ja edellä mainittu Spektrofotometri. Kysy meiltä tarjous, jos sinulla on tarvetta auton maalaukselle.

Jaa