Säännöllinen autohuolto – Pidennä autosi käyttöikää

Säännöllinen autohuolto – Pidennä autosi käyttöikää

Auton ylläpitäminen vaatii säännöllistä huoltamista, jotta auton käyttö on mahdollisimman turvallista, pitkäikäistä ja hyvin palvelevaa. Säännöllinen autohuolto voi tuntua turhauttavalta kuluerältä aika ajoin, mutta todellisuudessa huoltojen johdosta voi säästää huomattavia summia rahaa. Kun auto huolletaan säännöllisesti ammattilaisten toimesta, on autoilu turvallisempaa, auto säilyttää parhaan mahdollisen toimintakyvyn ja täten voidaan säästyä isoilta kalliilta remonteilta.

Mitä kaikkea minun täytyy tietää auton huoltamisesta?

Osaava henkilökunta luotettavassa autohuollossa tietää, mitä autollesi tarvitsee tehdä milloinkin auton käytön ja huoltohistorian perusteella. On kuitenkin hyvä muistaa muutama asia, kun valitsee mihin auton vie huollettavaksi.

Kannattaa varmistaa autohuoltoa valittaessa, että huollossa tehdyt merkinnät tehdään asianmukaisesti huoltokirjaan. Huolellisesti tehdyt merkinnät sähköisessä- ja perinteisessä huoltokirjassa pitävät huoltotoimenpiteet ajan tasalla sekä auttavat huomattavasti auton jälleenmyynnissä. Säännölliset huoltomerkinnät kertovat, että autosta on pidetty hyvää huolta.

Autohuoltoa valittaessa varmista, että huollot ja korjaukset tehdään autonvalmistajien huolto-ohjeiden ja vaatimusten mukaan, jotta mahdollinen tehdastakuu autossasi säilyy. Uusien autojen kohdalla ei ole välttämätöntä mennä merkkihuoltoon, vaan laadukkaat autohuoltopaikat tekevät huollot myös siten, että tehdastakuu autossasi säilyy.

Mitä hyötyä säännöllisestä auton huoltamisesta on?

Autoa tulee huoltaa, vaikka huomattavia vikoja autossa ei ole. Säännöllisellä autohuollolla huomataan mahdolliset viat ajoissa ja voidaan ennaltaehkäistä niiden syntymistä. Autot sisältävät paljon kuluvia osia, jotka vaativat säännöllistä vaihtamista ja huoltamista. Kaikkea ei tarvitse vaihtaa jokaisella huoltokerralla, vaan eri osien käyttöiät määräytyvät usein joko kilometrien tai vuosien mukaan, riippuen auton merkistä ja mallista. Kokeneet ammattilaiset osaavat kertoa ja tehdä juuri sinun autosi vaatimat huollot ja korjaukset oikeina aikoina.

Säännöllinen autohuolto pidentää autosi käyttöikää ja parantaa auton jälleenmyyntiarvoa. Autoa vaihtaessa kannattaa kiinnittää huomiota uuden auton huoltohistoriaan ja siihen, että huollot ja korjaukset on tehty asianmukaisesti luotettavassa autohuollossa.

Mitä kaikkea autohuollossa tehdään?

Autot sisältävät paljon liikkuvia osia, nesteitä ja tekniikkaa. Jotta kaikki toimii toivotulla tavalla, tulee näitä asioita tarkastella säännöllisesti. Luotettava autohuoltoliike huolehtii, että kaikki tarvittavat toimenpiteet tulee tehtyä oikeana ajankohtana.

Nesteiden, öljyjen ja suodattimien vaihdon lisäksi tarkastetaan kaikki auton toimivuuteen ja turvallisuuteen liittyvät asiat, kuten jarrut, renkaat ja valot. Ammattilainen osaa arvioida huoltojen välin ja riittääkö esimerkiksi jarrupalojen kunto ensi huoltoon saakka. Ennakoimalla tulevia huollon tarpeita saadaan kerrottua asiakkaalle jo tulevista huolloista ja täten vältytään suurilta yllätyksiltä.

Säännöllinen autohuolto pitää autosi kunnossa. Usein auto on suuri investointi, joten sen kunnosta kannattaa pitää hyvää huolta, jotta autosi palvelee sinua jatkossakin parhaalla mahdollisella tavalla, mahdollisimman pitkään.

Turvallisia ajokilometrejä huolletulla autolla!

Jaa