Tuulilasin vaihto vai korjaus

Tuulilasin vaihto vai korjaus

Lähes jokainen autoilija on törmännyt tilanteeseen, kun ajaessa kivi, talvirenkaan nasta tai muu roska on iskeytynyt tuulilasiin jättäen siihen särön. Ajoturvallisuuden ja -mukavuuden kannalta on tärkeää korjata kiveniskemät ja suuremmat halkeamat mahdollisimman pian kuntoon, jotta tuulilasi toimii turvallisuuden kannalta optimaalisesti. Tuulilasin kuntoon voi osaltaan vaikuttaa myös itse vaihtamalla pyyhkijänsulat riittävän usein ja poistamalla talviaikaan jäät pyyhkijöistä.

Missä tapauksissa tuulilasin voi korjata?

Tuulilasit pyritään aina mahdollisuuksien mukaan korjaamaan. Tuulilasin korjaaminen on tuulilasin vaihtoon verrattuna kustannustehokkaampaa sekä myös ympäristöystävällisempää. Hyvänä muistisääntönä voidaan pitää, että kiveniskemän ollessa enintään 1 euron kolikon kokoinen eikä se sijaitse aivan tuulilasin reunassa, voidaan tuulilasi vielä korjauttaa.

Itse tehty ensiapu iskun saaneelle tuulilasille helpottaa kiveniskemän korjaamista. Autossa on hyvä pitää aina varotoimena säilössä läpinäkyvää teippiä. Kiveniskemän tullessa kannattaa se peittää mahdollisimman pian teipillä. Teippi suojaa kiveniskemää lialta ja kosteudelta. Auton viemistä tuulilasin korjaukseen ei kannata odottaa liian kauaa, koska mitä nopeammin kiveniskemän korjaa sitä parempi ja huomaamattomampi lopputuloksesta saadaan aikaan.

Tuulilasin korjaaminen ammattilaisten tekemänä on nopea toimenpide. Voimassa olevalla tuulilasivakuutuksella tuulilasin korjaus on useimmiten vakuutusyhtiön hyväksymässä autokorjaamossa asiakkaalle täysin maksutonta. Kiveniskemien korjauksesta ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta vakuutusyhtiölle.

Milloin tuulilasi pitää vaihtaa?

Suuremmat säröt ja halkeamat vaativat tuulilasin vaihtoa. Suuret halkeamat tuulilasissa vaikuttavat auton korirakenteen kestävyyteen ja ajonäkyvyyteen, joten tuulilasin vaihtoa ei kannata pitkittää. Jos sinulla on voimassa oleva tuulilasivakuutus, maksat tuulilasin vaihdosta ainoastaan omavastuun.

Tuulilasin vaihto on tärkeää toteuttaa auton valmistajan ohjeiden mukaisesti, jotta kaikki tuulilasin ominaisuudet toimivat moitteettomasti myös jatkossa. Jos autosi tuulilasi sisältää tukijärjestelmiä, kannattaa autohuollosta varmistaa, että tuulilasi kalibroidaan vaihdon yhteydessä.

Tuulilasin kalibroint

Nykyaikaisissa autoissa tuulilasit pitävät sisällään useita turvallisuutta edesauttavia ominaisuuksia, kuten kameroita, kaistavahteja, sadetunnistimia, tuulilasinäyttöjä, hätäjarrutusjärjestelmän, liikennemerkkien tunnistimia ja valonvaihtoautomatiikkaa. Tuulilasin vaihdon yhteydessä huolellinen kalibrointi on ensiarvoisen tärkeää ajoturvallisuuden kannalta. Väärin tehty kalibrointi saattaa aiheuttaa vaaratilanteita liikenteessä, jos tuulilasi ei tunnista esimerkiksi etäisyyksiä oikein.

Tuulilasin korjaukset ja vaihdot onnistuvat Autohuolto T. Lahtisella kätevästi saman päivän aikana. Sillä välin, kun autosi tuulilasia korjataan/vaihdetaan, voit varata käyttöösi sijaisauton. Käytössämme ovat uusimmat laitteet tuulilasien kalibrointeihin sekä etäisyyskameroiden säätöihin ja teemme kaikki työt aina auton valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Jaa